track & trace

Hoe werkt het gps netwerk en zo'n tracking systeem?


Dagelijks lees je er wel een bericht over in de krant, een auto, scooter of fiets is gestolen en de eigenaren kunnen deze niet terugvinden door het ontbreken van een gps-tracker. Een aangifte brengt vaak niets teweeg en brengt zeker hun voertuig niet terug. Hadden ze maar gps-trackers moeten kopen en inbouwen in hun voertuig, is de meest voorkomende gedachte na het gebeuren. Helaas zijn ze dan al te laat, aangezien een gps-tracker goed moet zijn ingebouwd in het voertuig om een goede werking te garanderen. Zonder een goede inbouw verwijderd de dief deze apparaten immers makkelijk.


GPS (Global Positioning System) werkt door het geven van informatie over de exacte locatie. Het kan ook de bewegingen volgen van een voertuig of persoon. Bijvoorbeeld, een GPS-tracker kan worden gebruikt door een bedrijf om de route en de voortgang van een bestelwagen, vrachtwagen volgen, kan door ouders worden gebruikt om te controleren waar hun kind(eren) zich bevinden of het kan worden gebruikt door bestuurders als hulpmiddel bij de navigatie.


Wat is een gps tracking device?


Een track&trace volgsysteem is een unit waarmee goederen, personen en dieren getraceerd kunnen worden. Het word veel gebruikt voor zaken die makkelijk opgespoord moeten worden, dit kunnen dure spullen zijn, maar ook personen waar men zich zorgen over maakt. Een gps-tracker bied daarmee een echte toegevoegde waarde in tegenstelling tot andere producten. Ze zijn te koop vanaf 89 euro en zijn makkelijk in te bouwen in een auto, scooter of fiets. Met een gps tracking apparaat voorkomt u grote schade door diefstal die doorgaans niet word vergoed door de verzekeringsmaatschappij.